Elementer
Fisk
Risotto ris
Bouillon
Ostecreme
Ærter
Sesam
Svampe
Gulerod
Persille
Asian risotto
Skrevet d. 10. oktober 2022
Risotto m. kokosmælk, citrongræs, limeblade, ærter, svampe & stegt vesterhavsfisk
Fremgangsmåde:
- Bring en lille gryde saltet vand i kog.
- Skyl og klargør grøntsagerne.
- Gulerødderne skæres i mundrette stykker, svampene skæres i skiver og persille plukkes og snittes fint.
- Gulerødderne koges i 3-4 min og sigtes.
- Varm nu en gryde om til mellemhøj varme, tilsæt lidt olie og rist svampene let af ca. 1 min.
- Tilsæt bouillon og ris, lad det koge op under omrøring og skru ned til mellem varme stadig under omrøring. Efter 3-5 min når væsken er reduceret og trukket ind i risene tages det af varmen. Herefter vendes ærter og ostecreme i. Smag til med salt og peber.
- Varm en pande op til mellemhøj varme, kom olie på og steg fisken med oversiden ned ad ca. 3-5 min til den for en let gylden stegskorpe. Vend forsigtigt fisken rund og giv den ca. 2 min på den anden side. Tages fisken af panden og krydre med salt og peber. Kom så gulerødderne på og lad dem stege let til de får en smule farve. Krydres ligeledes med salt.
Servering:
Portionsanret risotto på en tallerken, kom fisk og gulerødder oven på og drys efter med sesam og persille.
Tip. Fisken er færdig tilberedt ligeså snart den skiller i kødet mellem lamellerne hvis man giver fisken en forsigtigt tryk.