Elementer

    Marineret okse

    Banh mi brød

    Chilimayo

    Syltet daikon/gulerod

    Urteolie til kartofler

    Agurk

    Forårsløg

    Rødløg

    Koriander.

    Kartofler

Banh Mi m. okse

Skrevet d. 10. oktober 2022

Luftig baguette m. marineret oksekød, citrongræs, chilimayo & stegte kartofler

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 175 graders varmluft
  2. Del kartoflerne og kog dem i saltet vand 12-15 min. Sigtes.
  3. Skyl og klargør grøntsagerne.
  4. Agurk skæres i tynde stave. Rødløg snittes i tynde strimler og koriander plukkes groft. 
  5. Forårsløg skæres i tynde skiver og daikon/gulerod drænes for væde. 
  6. Varm en pande op til mellem høj varme, kom lidt olie på og lyn steg oksekødet her på ca. 2 min på hver side. Lad det herefter trække og skær det i skiver. 

      (Vi anbefaler kødet rosastegt men     det kan sagtes serveres rødt eller gennemstegt. Giv det blot mere eller     mindre tid på panden)

  1. Varm en pande op til høj varme, kom lidt olie på og steg kartoflerne 4-5 min. Sving dem til sidst med urteolien. Krydres med salt og peber.
  2. Fugt brødet let med en våd hånd og varm det i ovnen ca. 2-3 min.

 

 

Servering:

Smør først brødetmed chilimayo, kom herefter det snittede grønt, koriander og kød i og server de stegte  kartofler til.