Elementer
Marineret okse
Banh mi brød
Chilimayo
Syltet daikon/gulerod
Urteolie til kartofler
Agurk
Forårsløg
Rødløg
Koriander.
Kartofler
Banh Mi m. okse
Skrevet d. 10. oktober 2022
Luftig baguette m. marineret oksekød, citrongræs, chilimayo & stegte kartofler
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen på 175 graders varmluft
- Del kartoflerne og kog dem i saltet vand 12-15 min. Sigtes.
- Skyl og klargør grøntsagerne.
- Agurk skæres i tynde stave. Rødløg snittes i tynde strimler og koriander plukkes groft.
- Forårsløg skæres i tynde skiver og daikon/gulerod drænes for væde.
- Varm en pande op til mellem høj varme, kom lidt olie på og lyn steg oksekødet her på ca. 2 min på hver side. Lad det herefter trække og skær det i skiver.
(Vi anbefaler kødet rosastegt men det kan sagtes serveres rødt eller gennemstegt. Giv det blot mere eller mindre tid på panden)
- Varm en pande op til høj varme, kom lidt olie på og steg kartoflerne 4-5 min. Sving dem til sidst med urteolien. Krydres med salt og peber.
- Fugt brødet let med en våd hånd og varm det i ovnen ca. 2-3 min.
Servering:
Smør først brødetmed chilimayo, kom herefter det snittede grønt, koriander og kød i og server de stegte kartofler til.