Elementer

    Kylling

    Kartofler

    Pankomix

    Chili mayo

    Sauce til kartofler

    Æg

    Gulerod

    Agurk

    Rødløg

    Koriander

    Bao

Bao m. crispy chicken

Skrevet d. 10. oktober 2022

Dampede bao brød m. Crispy chicken, chilimayo, agurk & stegte kartofler m. let spicy bbq sauce

 

 

Fremgangsmåde:

   

  1. Kartofler skrælles, deles i halve og koges i let saltet vand ca. 15-20 min. Sigtes og afkøles let.
  2. Skyl og klargør grøntsagerne. 
  3. Gulerødder, rødløg og agurk skæres i tynde stimler. 
  4. Koriander plukkes groft. 
  5. Æg slåes ud og piskes sammen. 
  6. Vend kyllingen i æg og herefter i panko. Sørg for at pankoen dækker hele vejen rundt. 
  7. Varm en pande op til middelhøj varme med olie til det dækker bunden af panden og går ca. 172 cm op. 
  8. Steg kyllingen i ca. 3-4 minutter. på hver side.Tages af varmen, krydres med salt og peber og sættes til side. Skæres i passende stykker lige inden servering. 
  9. En pande varmes op til mellem høj varme med lidt olie. Kartoflerne steges let  2-4 min først. Tilsæt  glaseringsaucen og “sving” kartoflerne godt rundt så de glasere ind. 1-2 min. 
  10. Baos kan varmes på et par forskellige måder. De bliver bedst ved dampning enten i bambussteamer eller dampindsats. 
  11. Har man ingen af ovenstående kan man komme en sigte i en gryde, komme vand i gryden så det ikke kommer over sigten, ligge baos i sigten og komme et viskestykke henover og efterfølgende låg på. 
  12. De dampes i ca. 4-5 min

 

 

Servering:

Smør baos med chili mayo. Kom kylling, agurk, gulerod og rødløg deri. Top af med koriander. De stegte kartofler serveres ved siden af med koriander på toppen