Elementer

    Marineret gris

    BBQ marinade

    Dressing

    Persillesmør

    Rødløg (ca. 1/5 pr. Pers.)

    Cherry tomat

    Squash

    Nye kartofler

    Romaine salat

    Agurk

    Ristet sesam

    Mynte

BBQ spyd

Skrevet d. 10. oktober 2022

BBQ gris på spyd med cherry tomater, squash, mynte, nye kartofler & persillesmør 

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 185 graders varmluft. 
  2. Del kartoflerne og kog dem i saltet vand ca. 10-12 min eller til de er møre. Sigt dem og steg dem herefter af på i en pande  i lidt olie til de er gyldne. 
  3. Når de er færdigstegte vendes de med persillesmøren og krydres med salt.
  4. Skyl og klargør grøntsagerne.
  5. Squash skæres i halve skiver, løg deles i i både og skilles i lagene. 
  6. Salat snittes groft og agurken skæres i skiver. 
  7. Mynten snittes fint og vendes i dressingen. 
  8. Grisen skæres i passende stykker til spydende. 
  9. Saml nu spydende med gris, løg, squash og tomat. 
  10. Pensel det med BBQ marinade og brun det af på en pande med lidt olie ved mellemhøje varme. 
  11. Når det er brunet af på begge sider smøres det med et godt lag BBQ marinade og bages i ovnen 7-10 min. (det kan varierer lidt fra ovn til ovn)

 

 

Servering:

Vend salaten med dressingen og anret den på agurkeskiverne og drys med ristet sesam. Server spydende og de stegte kartofler til. 

 

Tip. Spydende er også meget velegnet til grill. Pas dog lidt på med for hård varme da marinaden hurtigt karamelliserer.