Elementer
Marineret gris
BBQ marinade
Dressing
Persillesmør
Rødløg (ca. 1/5 pr. Pers.)
Cherry tomat
Squash
Nye kartofler
Romaine salat
Agurk
Ristet sesam
Mynte
BBQ spyd
Skrevet d. 10. oktober 2022
BBQ gris på spyd med cherry tomater, squash, mynte, nye kartofler & persillesmør
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 185 graders varmluft.
- Del kartoflerne og kog dem i saltet vand ca. 10-12 min eller til de er møre. Sigt dem og steg dem herefter af på i en pande i lidt olie til de er gyldne.
- Når de er færdigstegte vendes de med persillesmøren og krydres med salt.
- Skyl og klargør grøntsagerne.
- Squash skæres i halve skiver, løg deles i i både og skilles i lagene.
- Salat snittes groft og agurken skæres i skiver.
- Mynten snittes fint og vendes i dressingen.
- Grisen skæres i passende stykker til spydende.
- Saml nu spydende med gris, løg, squash og tomat.
- Pensel det med BBQ marinade og brun det af på en pande med lidt olie ved mellemhøje varme.
- Når det er brunet af på begge sider smøres det med et godt lag BBQ marinade og bages i ovnen 7-10 min. (det kan varierer lidt fra ovn til ovn)
Servering:
Vend salaten med dressingen og anret den på agurkeskiverne og drys med ristet sesam. Server spydende og de stegte kartofler til.
Tip. Spydende er også meget velegnet til grill. Pas dog lidt på med for hård varme da marinaden hurtigt karamelliserer.