Elementer
Oksekød
Ris
Sesam woksauce til okse
Bibimbap sauce
Æg
Kimchi
Svampe
Gulerødder
Bibimbap
Skrevet d. 10. oktober 2022
Stegt okse m. svampe, kimchi, gulerod, ris & bibimbap sauce
Fremgangsmåde:
1)Risene koges i samme mængde vand som ris. Ris og vand kommes i en gryde, lad det koge op. Skru herefter ned på lavt blus så risene stadig små- koger og kom låg på, koges i 10 min. Lad herefter risene trække i 10 min.
2) Skyl og klargør grøntsagerne.
3) Kimchi drænes og skæres evt i mindre stykker. Gulerod snittes i tynde skiver.
4) Svampe skæres ligeledes i skiver.
5) Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie - steg gulerødder og svampe af ca. 2-4 min.
6) Tag det herefter af varmen.
7) Steg så oksekødet ved høj varme 4-6 min og tilsæt sesam wok saucen og lad den varme igennem. Tages herefter af varmen.
8) Varm en pande op til mellem høj varme, kom olie på og spejl ægget herpå.
Servering:
Portionsanret risene i skål og top af med bibimbap saucen og de øvrige ingredienser som på billedet.
Tip. Den traditionelle måde at spise det på, er at vende det hele sammen i skålen så det hele bliver mixet det er således æggeblommen og bibimbap saucen som binder det sammen.