Elementer

    Oksekød

    Ris

    Sesam woksauce til okse

    Bibimbap sauce

    Æg

    Kimchi

    Svampe

    Gulerødder

Bibimbap

Skrevet d. 10. oktober 2022

Stegt okse m. svampe, kimchi, gulerod, ris & bibimbap sauce

 

 

Fremgangsmåde:

 1)Risene koges i samme mængde vand som ris. Ris og vand kommes i en gryde, lad det koge op. Skru herefter ned på lavt blus så risene stadig små- koger og kom låg på, koges i 10 min. Lad herefter risene trække i 10 min.

2) Skyl og klargør grøntsagerne.

3) Kimchi drænes og skæres evt i mindre stykker. Gulerod snittes i tynde skiver.

4) Svampe skæres ligeledes i skiver.

5) Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie - steg gulerødder og svampe af ca. 2-4 min.

6) Tag det herefter af varmen.

7) Steg så oksekødet ved høj varme 4-6 min og tilsæt sesam wok saucen og lad den varme igennem. Tages herefter af varmen.

8) Varm en pande op til mellem høj varme, kom olie på og spejl ægget herpå.

 

Servering:

Portionsanret risene i skål og top af med bibimbap saucen og de øvrige ingredienser som på billedet.

Tip. Den traditionelle måde at spise det på, er at vende det hele sammen i skålen så det hele bliver mixet det er således æggeblommen og bibimbap saucen som binder det sammen.