Elementer

    Marineret kylling

    Basmati ris

    Varme krydderier

    Yoghurt dressing

    Ristede løg

    Lime

    Rødløg

    Grøn chili

    Mynte

    Tomat

Chicken biryani

Skrevet d. 10. oktober 2022

Yoghurt marineret kyllingelår m. mynte, tomat, ristede løg & ris

 

 

Fremgangsmåde:

1) Vej ris af og vej så 1,5 gang så meget vand af og gem det til senere

2) Skyl og klargør grønsagerne.

3) Løg snittes i mellemstore stykker, mynte snittes groft og chili snittes i tynde skiver.

4) Tomat deles i både og krydres med salt og peber. Lime deles ligeledes i både.

5) Skær kyllingen i ca. 3x3cm grove stykker.

6) Varm en gryde op til mellemhøje varme, kom lidt olie på og tilsæt de varme krydderier sammen med de snittede rødløg og svits det kort af ca. 1 min og tilsæt så kyllingestykkerne.

7) Brun det af ca. 2-3 min.

8) Tilsæt nu ris, vand, lidt salt og ristede løg. Jævn risene ud så de er dækket af vandet. Kog det op og skru ned på lav varme og kom låg på. Lad det simre i 10 min og sluk nu for varmen. Lad det herefter trække 10 min og server.

 

 

 

Servering:

Anret det hele i en stor skål og top af med tomatbåde, snittet mynte og frisk chili. Server yoghurt dressingen og limebåde til.