Elementer
Rørt fars
Risnudler
Nouc mam
Peanuts
Gulerødder
Agurk
Salat
Mynte
Koriander
Rødløg
Bun cha
Skrevet d. 10. oktober 2022
Vietnamesisk nudelsalat m. kødboller, urter, nuoc mam & peanuts
Fremgangsmåde:
1) Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. 2) Form kødbollerne a ca. 30 gram. pr stk.
3) Placer kødbollerne på en bradepande med bagepapir og bag i ca. 20-25 minutter.
4) Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Kog nudlerne i 6-7 minutter. Nudlerne sigtes og skyl- des under koldt vand fra hanen. (Det forhindre dem i at klistre for meget sammen)
5) Skyl og klargør grøntsagerne.
6) Salat snittes groft og gulerødder snittes helt fint i strimler eller rives på rivejern.
7) Løg snittes fint i strimler og agurken skæres i skiver.
8) Mynte og koriander plukkes groft.
Servering:
Portionsanret nudler på tallerken. Kom nudlerne på og lig grøntsagerne rundt om på tallerkenen, samt urterne. Placer kødbollerne ovenpå nudlerne. Hæld lidt nouc mam udover nudlerne og kødboller- ne. Server resten af nouc mam ved siden af og smag til efter behov.
Tip: Kødbollerne kan evt. også pandesteges.