Elementer

    Rørt fars

    Risnudler

    Nouc mam

    Peanuts

    Gulerødder

    Agurk

    Salat

    Mynte

    Koriander

    Rødløg

Bun cha

Skrevet d. 10. oktober 2022

Vietnamesisk nudelsalat m. kødboller, urter, nuoc mam & peanuts

 

 

Fremgangsmåde:

 

1) Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. 2) Form kødbollerne a ca. 30 gram. pr stk.

3) Placer kødbollerne på en bradepande med bagepapir og bag i ca. 20-25 minutter.

4) Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Kog nudlerne i 6-7 minutter. Nudlerne sigtes og skyl- des under koldt vand fra hanen. (Det forhindre dem i at klistre for meget sammen)

5) Skyl og klargør grøntsagerne.

6) Salat snittes groft og gulerødder snittes helt fint i strimler eller rives på rivejern.

7) Løg snittes fint i strimler og agurken skæres i skiver.

8) Mynte og koriander plukkes groft.

 

Servering:

Portionsanret nudler på tallerken. Kom nudlerne på og lig grøntsagerne rundt om på tallerkenen, samt urterne. Placer kødbollerne ovenpå nudlerne. Hæld lidt nouc mam udover nudlerne og kødboller- ne. Server resten af nouc mam ved siden af og smag til efter behov.

 

Tip: Kødbollerne kan evt. også pandesteges.