Elementer
Karry marineret Kylling
Risnudler
Karry paste
Bambusskud
Ristede majs
Kokosmælk
Løg (ca. 1/4 løg pr pers)
Lime
Chili
Gulerod
Cà ri Gà
Skrevet d. 10. oktober 2022
Vietnamesisk karry ragout m. Kylling, citrongræs, lime, ristede majs & risnudler
Fremgangsmåde:
- Bring en gryde vand i Kog. Kom nudler i og kog dem i 7 min, lad dem afdryppe i en sigte og skyl dem kort i køligt vand fra hanen. Det forhindrer dem i at klistre for meget sammen.
- Skyl og klargør grøntsagerne. Pil løget, del det og skær både.
- Skræl guleroden og skær den i skiver
- Snit chili i tynde skiver.
- Skær kyllingen i strimler
- Varm en gryde op til mellem høj varme, kom lidt olie på, tilsæt kylling og brun det af i ca. 1 min. Tilsæt ca. halvdelen af karry pasten. Under omrøring og lad det kort stege med.
- Tilsæt herefter kokosmælken og samme mængde vand som kokosmælk.
- Tilsæt bambus, gulerod og løg, lad det hele småkoge 6-7 min.
- Smag herefter retten til med det sidste karry paste alt efter smag og behag. Giv den det hele hvis du godt kan lide den lidt spicy og hvis ikke så tilsæt lidt efter lidt til den passer til din smag.
- Smag til sidst til med salt.
Servering:
Anret karryen i en skål og drys med ristede majs og frisk chili.
Server de afkølede risnudler til.