Elementer
Marineret gris
Soya smør sauce
Urtesmør
Edamame bønner
Kapers
Sesam
Spidskål
Rødløg
Kartofler
Char Siu
Skrevet d. 10. oktober 2022
Marineret gris m. spidskål, knuste kartofler, edemame bønner & soyasmør
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 graders varmluft
- Skyl kartoflerne og kog dem i saltet vand ca. 14-16 min til de er møre.
- Sigt vandet fra kartoflerne, tilsæt urtesmøren og mos kartoflerne groft med en gaffel så der stadig er grove stykker i og smag til med salt og peber.
- Kom grisen i et ildfast fad og bag det i ca. 15-20 min. (tilberedningstiden kan varierer lidt fra ovn til ovn men grisen skal karamellisere så den får en mørk farve uden at være hel brændt.
- Lad herefter grisen trække i ca. 5 min og skær 1-2 cm tykke skiver.
- Skyl og klargør grøntsagerne.
- Spidskål og rødløg snittes i tynde strimler.
- Bring en gryde saltet vand i kog, kom edamame bønner i og giv dem 1 min. Tilsæt spidskål og giv det ca. 30sek. Sigt vandet fra, tilsæt rødløg og krydre med salt og peber.
- Lun soyasmøren op i en lille gryde.
Servering:
Portions anret de knuste kartofler i bunden af en tallerken, kom kålsalaten på pg top af med gris, chili, kapers, sesam og server den lune soya smør til.
.