Elementer
Marineret Laks
Brunet lime/soya smør sauce
Slaw dressing
Ristet sesam
Kartofler
Glaskål
Gulerod
Agurk
Persille
Rødkål
Hvidløgsfed
Asian laks
Skrevet d. 10. oktober 2022
Marineret laks, slaw m. agurk & sesam m. kartofler & lime sauce
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175 graders varmluft.
- Skyl og klargør grøntsagerne.
- Kartofler koges i let saltet vand ca. 15-20 min. Sigtes og knuses herefter groft med en gaffel. Vendes så med lidt af lime/soya smør saucen som lunes op i en lille gryde.
- Glaskål, agurk, og gulerod snittes i tynde strimler eller rives på et mandolin jern hvis dette haves.
- Rødkål snittes i helt tynde stimler.
- Persille plukkes i blade og snittes groft. Hvidløg snittes fint.
- Bag nu laksen 8-12 min i ovnen. (Tilberedningen kan variere meget fra ovn til ovn men så snart den skiller i lamellerne når den får et forsigtig tryk er den færdig)
- Lige inden servering vendes rødkål, glaskål, agurk, gulerod, hvidløg og slaw dressing sammen og smages til med salt og peber.
Servering:
Anret det hele i skåle og på tallerkner og top grøntsagerne af med sesam.