Elementer

    Marineret Laks

    Brunet lime/soya smør sauce

    Slaw dressing

    Ristet sesam

    Kartofler

    Glaskål

    Gulerod

    Agurk

    Persille

    Rødkål

    Hvidløgsfed

Asian laks

Skrevet d. 10. oktober 2022

Marineret laks, slaw m. agurk & sesam m. kartofler & lime sauce

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 175 graders varmluft. 
  2. Skyl og klargør grøntsagerne.
  3. Kartofler koges i let saltet vand ca. 15-20 min. Sigtes og knuses herefter groft med en gaffel. Vendes så med lidt af lime/soya smør saucen som lunes op i en lille gryde.   
  4. Glaskål, agurk, og gulerod snittes i tynde strimler eller rives på et mandolin jern hvis dette haves. 
  5. Rødkål snittes i helt tynde stimler. 
  6. Persille plukkes i blade og snittes groft. Hvidløg snittes fint. 
  7. Bag nu laksen 8-12 min i ovnen. (Tilberedningen kan variere meget fra ovn til ovn men så snart den skiller i lamellerne når den får et forsigtig tryk er den færdig)
  8. Lige inden servering vendes rødkål, glaskål, agurk, gulerod, hvidløg og slaw dressing sammen og smages til med salt og peber.

 

Servering:

Anret det hele i skåle og på tallerkner og top grøntsagerne af med sesam.